Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010

Τι βάζετε μέσα στο τοστ σας;

Παλαιότερα θεωρούσα πιο διαιτητικό ένα τοστ χωρίς ζαμπόν, και το έτρωγα μόνο με κασέρι. Τώρα βέβαια, ξέρω ότι το κασέρι έχει τις περισσότερες θερμίδες και όχι το ζαμπόν! Γι' αυτό προσέξτε τι βάζετε μέσα στο τοστ σας! Αν θέλετε να βάλετε δίπλο κασέρι...ξανασκεφτείτε το.

Ας δούμε όμως τις θερμίδες των βασικών υλικών που χρησιμοποιούμε στο τοστ:

(βέβαια εξαρτάται από το μέγεθος της φέτας αλλά κατά μέσο όρο τόσο είναι)

μια φέτα γκούντα 75
μια φέτα ένταμ 76
μια φέτα κασέρι 72
μια φέτα ζαμπόν 45
μια φέτα πάριζα 52
μια φέτα γαλοπούλα βραστή 21
μια φέτα μαρούλι 1
2 φέτες ντομάτα 4
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα 100
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο 105
ψωμί για τοστ φέτα (με κόρα) 64
ψωμί για τοστ φέτα (χωρίς κόρα) 50

Βέβαια και στο ψωμί για τοστ αλλά και στις φέτες οι θερμίδες αλλάζουν ανάλογα με την εταιρία αλλά χρησιμοποιήστε αυτά τα στοιχεία σαν κατευθυντήριες γραμμές αν δεν γράφει πάνω στο προϊόν τις ακριβείς θερμίδες. Μια πολύ χοντρή φέτα γκούντα μπορεί να έχει και 100 θερμίδες, ή ένα ζαμπόν άπαχο να έχει 35 π.χ.

Όπως και να χει, μετά από αυτό το άρθρο σας βλέπω να βάζετε μόνο γαλοπούλα....

1 σχόλιο: